Шест американски изтребителя Ф-16 ще се включат от днес в

...
Шест американски изтребителя Ф-16 ще се включат от днес в
Коментари Харесай

Шест изтребителя Ф-16 вече охраняват небето ни

Шест американски изтребителя Ф-16 ще се включат от през днешния ден в защитата на въздушното пространство на България, оповестяват от МО.

Изтребителите Ф-16 пристигнаха в България поради учението " Тракийска пепелянка ", само че ще останат до края на октомври.

Това не е първият случай самолети от страни на НАТО да оказват помощ за защитата на натовското въздушно пространство в България, само че за първи път това се случва в подтекста на предстоящите, само че закупени машини за страната ни.

Според президента Румен Радев пълноценното бойно дежурство с новите изтребители може да се реализира не по-рано от 2025-2026 година Дотогава сигурно съветските МиГ-29 ще бъдат употребени.

Преди дни висши военни пък показаха, че наличието на американски самолети ще концентрира вниманието на българските водачи върху тренировките, броят на които беше избран от президента като най-нисък от доста години насам.

Съвместната защита на въздушното пространство е в полза на гарантиране на сигурността на съдружниците от НАТО и покачва качествата им за взаимоотношение при осъществяване на взаимни задания, споделят от Министерството на защитата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР