Шест акта състави РИОСВ – Пловдив на цех за производство

...
Шест акта състави РИОСВ – Пловдив на цех за производство
Коментари Харесай

РИОСВ санкционира цех за перилни препарати в Пловдив

Шест акта сформира Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив на завод за произвеждане на перилни и почистващи препарати поради нарушавания на екологичното законодателство. Експерти на екоинспекцията установяваха погрешно предпазване на химичните субстанции и смеси, за които не са били показани и документи за състава им. Установено е нерегламентирано отнасяне и ръководство на отпадъците.

Срещу сдруженията, извършващи активност на адреса на въпросния завод, са подхванати незабавни административно-наказателни дейности. Съставени са 6 акта за определяне на нарушавания по реда на Закона за запазване на околната среда, по Закона за ръководство на отпадъците и по Закона за отбрана от нездравословното влияние на химичните субстанции и смеси. Предвидените наказания са в размер от 2000 до 40 000 лева За активността на обекта са сезирани районните структури на Инспекцията по труда, на Здравната ревизия и други способени органи.

По информация от регион " Северен “ в Пловдив обектът няма издадено позволение от техническата работа на общината за прилагане и следва процедура по прекъсване на употребата му. От институцията обаче не загатват имена.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР