Шест 60-годишни софори, които хвърляха дебела сянка на улица Йосиф

...
Шест 60-годишни софори, които хвърляха дебела сянка на улица Йосиф
Коментари Харесай

Санитарна сеч раздели хората от квартала до Гарата

Шест 60-годишни софори, които хвърляха дебела сянка на улица „ Йосиф Шнитер “, бяха отстранени от чиновници на Оперативна програма „ Градини и паркове “. Сечта разбуни обществените мрежи, където пловдивчани се възпротивиха против дейностите на ОП-то и за следващ път го дефинираха като „ дърводобивно сдружение “.

На два лагера се разделиха хората, които живеят и работят на ул. „ Йосиф Шнитер “. Една част от тях жалят за сянката, която хвърляли софорите. Според тях дърветата са отрязани обратно на публичното мнение в квартала.

Според други дърветата били изгнили и единствено пречели. Заради големите коренища тротоарите по улицата от дълго време били непроходими, а от софорите постоянно падали тежки клони.  На същото мнение са и специалисти от отдел " Екология " при регион " Централен ", които повикали бригадата от " Гради и паркове ". Според тях всички софори по улицата били с влошено физиологично положение - загнивания в основата на ствола и при главните разклонения.

„ Всяко дърво има витален цикъл, а за нас сигурността на жителите е преди всичко. Не можем да си позволим да знаем, че дърветата са заболели и рискови и в това време да ги оставим, до момента в който не стане някой тежък случай. Правим ремонт на улицата и в идващия стадий ще сложим каменни бордюри на северния тротоар. Ще бъде построена нова алея с разнообразни растителни типове, подобаващи за размерите и разположението на улицата и новото осветяване “, изясни кметът на региона Георги Стаменов.

Проектът за ремонт на улица „ Йосиф Шнитер “ възлиза на 40 000 лева и е напълно съгласуван с настоящия регулационен проект на община Пловдив, подсети Стаменов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР