Шерпите, участващи в спасителната акция за издирването на Боян Петров

...
Шерпите, участващи в спасителната акция за издирването на Боян Петров
Коментари Харесай

Шерпите стигнаха до палатката на Боян Петров - ето какво откриха там

Шерпите, участващи в избавителната акция за издирването на Боян Петров са разкрили палатката му. В нея не е намерено нищо.  В момента спасителите са се насочили към Лагер 3. Той се намира на 7 400 метра надморска височина на 400 метра от Лагер 2. Засега времето е положително, с цел да продължи акцията в планината, само че хеликоптерите не могат да продължат интервенцията по въздух, написа Actualno.com.

По-рано стана ясно, че в палатките на Лагер 2 не е открито нищо, което да помогне за намирането на сънародника ни. Това бе и най-надеждния лагер за откриването на Петров, защото там има задоволително хранителни запаси, с цел да може планинар с неговия опит да оцелее даже със седмици.  Алпинистът е в неопределеност от 3 май, а издирването му до момента беше затруднявано от неприятното време. 

На 3 май в Хималаите изчезна българският планинар Боян Петров, който в границите на програмата „ Българин – 14х8000 “ покори 10 върха с височина над 8000 метра. Алпинистът е част от група от 10 души, която се беше насочила към връх Шиша Пангма (8027 м). Неговото изгубване беше видяно на височина от 7500 метра. При издирвателна интервенция на 6 май бяха открити палатка и спален чувал, само че заради влошените метеорологични условия издирването краткотрайно беше прекъснато.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР