Шепа ядки - орехи, кашу или шамфъстък дневно, намалява опасността

...
Шепа ядки - орехи, кашу или шамфъстък дневно, намалява опасността
Коментари Харесай

Шепа ядки дневно намалява риска от инфаркт с 33 %

Шепа ядки - орехи, кашу или шамфъстък на ден, понижава заплахата от съдбовен инфаркт или инсулт за диабетиците с една трета, както и от сърдечносъдови болести, заяви в. "Дейли мейл ".

Като количество са задоволителни седем ореха или 24 бадема, пет дни в седмицата. Най-голям предпазен резултат имат ядките, растящи на дървета, откриха учени от харвардското учебно заведение по публично опазване на здравето "Т. Х. Чан ". Сред тях са също бразилските орехи, пеканите, лешниците, макадамията.

Редовната консумация на ядки понижава и риска от коронарна болест на сърцето и сгъстяване на артериите с 20 %, както и от гибел по каквато и да е причина с 31 %.

Сравнението е по отношение на хора, които ядат по-малко от порция ядки месечно.

Сърдечносъдовите болести са водещата причина за гибел измежду хората с метаболитното разстройство.

Всяка спомагателна порция ядки понижава риска от гибел от сърдечносъдово заболяване или неговото насърчаване надлежно с шест или три %.

Ядките имат доста потребни съставки като ненаситени мастни киселини, фитохимикали, фибри, витамини - вит. Е, фолат, минерали като калций, калий и магнезий. Те контролират равнището на кръвната захар, кръвното, метаболизма на мазнините, възпалението, действието на кръвоносните съдове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР