Шепа хора обслужват болните в Инфекциозното отделение на Карловската болница.

...
Шепа хора обслужват болните в Инфекциозното отделение на Карловската болница.
Коментари Харесай

Заложници: 3-ма се грижат за 33-ма с COVID-19 в Карловската болница

Шепа хора обслужват болните в Инфекциозното поделение на Карловската болница. Трима души се грижат за 33-ма пациенти с, празпределени в две структури на болничното заведение... и няма кой да ги смени.
" От самото начало са разкрити 21 кревати, 11 са на хартия, тъй като за тях няма личен състав, няма кой да поемем грижи в горна постройка “, споделя началникът на отделението доктор Анета Милушева - - единственият доктор в структурата от 9 месеца.
 Лекарите не са на лимита на силите си, физически са сенки Лекарите не са на лимита на силите си, физически са сенки
" Връщам се само поради сътрудниците. Няколко пъти се споделя, че лекарите са на ръба, изтощени са. Това всичко са евфемизми. Много прил...
" Заложници сме във момента в смисъл, че няма по какъв начин да се напусне работно место и няма кой да смени сестра, която е на промяна. Преля чашата, тъй като от 1 до 11 ноември няма командирована нито една сестра на помощ в отделението ", изяснява тя.
" Изнемогваме, по една сестра на промяна сме. Трябва да прислугвам пациенти и в двете структури на болничното заведение ", сподели тя. Старшата сестра, която е с 29 години стаж в лечебното заведение, обаче напуща след няколко дни. Тя не смогва да работи и в новоразкритото поделение за Коронавирус заболели на последния етаж на болничното заведение, оповестяват от btv.
Д-р Екрем Хатип е единственият доброволец в отделението, към този момент. " Трябват лекари, медицински сестри. Не по избор, а в такива сериозни моменти по заповед ", счита той.
И макар тези условия, пандемията настава и от предходната седмица досега са разкрити още 40 спомагателни кревати за коронавирус заболели. Заповедта е на регионалния щаб, от там дават обещание да командироват още 1 доктор в помощ -  другите отказвали или напускали.
 Намаляват карантината на медици и желаят здравният министър да може да командирова лекари Намаляват карантината на медици и желаят здравният министър да може да командирова лекари
Две основни ограничения за справяне с неналичието на медицински личен състав в лечебните заведения предложи по време на брифинга за разпространяването на корона...
Д-р Милушева отхвърля да поеме отговорност за новоразкритото поделение за Коронавирус заболели поради неналичието на фрагменти. Трябва да има обезпечен най-малко здравна помощ, сподели експертът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР