Шенгенското пространство на свободно движение на хора започва да изчезва

...
Шенгенското пространство на свободно движение на хора започва да изчезва
Коментари Харесай

В Испания се безпокоят, че заради миграцията Европа ще се разпадне

Шенгенското пространство на свободно придвижване на хора стартира да изчезва под натиска на имиграцията, съобщи испанският министър на външните работи Жозеп Борел в изявление за в. El Pais, съобщи БГНЕС.
За страдание Шенген стартира да изчезва. Изотзад и тихомълком. Франция, Германия и Италия възвърнаха контрола по техните граници поради миграционната рецесия, отбелязва Борел.
Откакто на власт на 1 юни пристигна държавното управление на социалиста Педро Санчес, Испания се съгласи да одобри в пристанищата си няколко кораба на неправителствени организации, на борда на които имаше избавени от удавяне в Средиземно море мигранти, на които беше отхвърлен достъп в Италия. Според Санчес, в случай че Италия реши да затегне миграционната си политика, това може да докара до разпадането на Европа.
Проблемите на имиграцията са по-дълбоки. Те засягат полезностите, идентичността, културите и способността на обществата за приобщаване, счита Борел.
По данни на Международната организация за миграцията от началото на годината в Европа са пристигнали 61 557 мигранти, а 1422 са починали или се водят за изчезнали в Средиземно море. Гърция е първата входна врата към Европа. След нея се подреждат Испания и Италия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР