Шенгенското пространство е най-голямата зона за пътуване без граници в

...
Шенгенското пространство е най-голямата зона за пътуване без граници в
Коментари Харесай

Зам.-председател на ЕК за влизането ни в Шенген: Всички планети са се подредили, очаквайте положителен отговор

Шенгенското пространство е най-голямата зона за пътешестване без граници в света. Убеден съм, че присъединението на България и Румъния ще усили нашата групова сигурност. И двете страни са постигнали забележителен прогрес що се отнася до миграционния напън. Вярвам, че до края на годината ще можем да вземем позитивно решение. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Маргаритис Схинас от Варна, където се организира тристранна среща сред министър председателите на България, Гърция и Румъния в резиденция „ Евксиноград “.

„ Европейската комисия доста от дълго време е декларирала, че България и Румъния са изпълнили условията, само че решенията се взимат от държавите-членки, а не от комисията. И двете страни са подготвени да поемат отговорност за груповата отбрана на Шенген. Всички планети са се подредили за едно вярно решение в края на годината “, добави Схинас.

Относно разширението на Европейски Съюз зам.-председателят на комисията акцентира, че участието на Западните Балкани към Общността е от значимо значение, тъй като това е гаранция за сигурността освен за района, само че и за цяла Европа.

По думите му Молдова и Украйна са провели нужните промени, с цел да стартират договаряния за присъединение към Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР