Схемата с боклука е само опаковка на битка за частично

...
Схемата с боклука е само опаковка на битка за частично
Коментари Харесай

Какво крие опаковката на аферата с боклука

" Схемата с боклука е единствено опаковка на борба за отчасти преразпределение и в областта на боклука, само че става дума за други взаимоотношения ". Това сподели в предаването ''Неделя 150'' по БНР Евдокия Манева - някогашни министър на екологията в държавното управление на ОДС и зам.-министър на околната среда и водите в първото държавно управление на Бойко Борисов. Според нея, в случай че е ставало дума единствено за отпадъците, схемите щяха да бъдат изяснени още с първата вълна на разкрития, с помощта на сигнали тогава от италианската полиция, само че това не се случи. По думите ѝ е тъпо, че се компрометира едно такова значимо министерство.

" Става дума за по-сериозни бизнеси, за борба сред доста богати хора, свързвам това събитие с един намек на господин Валери Симеонов, че е пристигнал ред на един доста огромен предприемач, а знаете, че Красимир Живков е протеже на този огромен предприемач. По нататък кой с кого е обвързван и какво разделят - не знам, само че знам, че господин Живков не беше инцидентно в Министерството на екологията и това може да се наблюдава в двата му мандата, стига някой да желае да го направи ", изясни тезата си Манева и добави, че в първичния тип на кабинета на министъра на екологията Нено Димов (вече някогашен, откакто подаде оставка - бел.ред.) Красимир Живков не е бил включен, а се е появил там няколко седмици по-късно. " Мисля, че Нено Димов не си е избирал заместниците, те са му поднесени като хора, с които той би трябвало да работи ", съобщи още Манева.

Тя уточни, че доста материали, свързани с нарушавания в Министерство на околната среда и водите, са внасяни в прокуратурата, попадали са и в проверяващи публицисти, само че нищо не е направено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР