Схемата "Обаждане от чужбина" продължава да атакува хиляди хора и

...
Схемата "Обаждане от чужбина" продължава да атакува хиляди хора и
Коментари Харесай

Ало схеми от чужбина напомпват сметките ни за телефон

Схемата "Обаждане от чужбина " продължава да нападна хиляди хора и да напомпва сметките ни за телефон. Ужилените са десетки, набелязани за жертви - стотици. Проблемът е, че ловките мошеници непрестанно трансформират номерата, от които звънят, а институциите и мобилните оператори се оказват безсилни да работят изпреварващо.
Реагират по сигнали, които са оскъдни на фона на лавината от недоволства в обществените мрежи. Просто кликат. Разчита се, че сме любопитни кой ни звъни? Целта - да се обадим ние. Така всеки се трансформира в евентуална цел. Застраховани няма, тъй като телекомите не могат да лимитират входящите позвънявания. Всеки може да ни потърси отвред.

Потърсихме за коментар и трите мобилни оператора. Получихме отговори единствено от 2 компании. изясняват, че няма по какъв начин да дават данни на който и да е. Определят като нечиста сделка, че за подправените импулсни позвънявания се употребяват платени бази данни на мобилните оператори.

Експерти изясняват, че в тъмната мрежа мошениците се снабдяват с големи описи с номера, зареждат ги в програмен продукт, който стартира къси прозвънявания с вярата някой да отговори. На инцидентен принцип. И е извънредно мъчно да се наблюдава кой стои зад схемата.



Коментари (0)Коментатори (0) публикувай коментар Трябва да се регистрирате, с цел да коментирате тази публикация. Ако към този момент имате регистрация влезте с вашите e-mail и ключова дума.

Все още нямате регистрация? Регистрирайте се , гратис е и става бързо .

За вход в системата, можете да употребявате и своя



Зареждане! Моля, изчакайте... Покажи: Всички | Само на регистрирани | Моите Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за наличието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за издание на мнения.
Все още няма мнения към публикацията. Бъди първият, който ще напише коментар! ИЗПРАТИ НОВИНА  Новини от през днешния ден [17] Новини от през вчерашния ден [16] « Февруари 2018 година » пон вто сря чтв пет съб нед12345678910111213141516171819202122232425262728 Актуални тематики Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР