Схемата, чрез която Георги Гергов придобива по-пълен контрол над Пловдивския

...
Схемата, чрез която Георги Гергов придобива по-пълен контрол над Пловдивския
Коментари Харесай

Нинова погна Георги Гергов и в качеството си на вицепремиер

Схемата, посредством която Георги Гергов придобива по-пълен надзор над Пловдивския панаир, може и да не се реализира. Днес новият вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова се разгласи против решението на варненския общински съвет от 10 декември, с което общинските акции в панаира бяха апортирани в сдружението „ Пълдин Туринвест “. Гергов е притежател и на „ Пълдин Туринвест “, а след варненското деяние делът му в панаирното сдружение може да се усили до към 80 %.

Днес Нинова, която е остарял зложелател на Гергов и даже го изключи от Българска социалистическа партия, изпрати писмо до регионалния шеф на Варна Марио Смърков. В него тя моли решението на Общински съвет да бъде спряно като незаконосъобразно. Нинова счита, че схемата е скрита приватизация. В апела си вицепремиерът желае Варна да върне 29-те % акции от панаира на страната, откакто преди време ГЕРБ ги даде на морския град.

И Демократична България желае същото от Смърков. Вчера представители на партията се срещнаха с него, с цел да му бележит редица противозаконни условия към решението на варненския съвет: не е изработен финансов анализ на „ Пълдин Туринвест “, липсва оценка на отчуждените и добитите акции и т.н. 

Още по тематиката:

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР