Схемата 60/40%, с която държавата ще помага на най-засегнатите от

...
Схемата 60/40%, с която държавата ще помага на най-засегнатите от
Коментари Харесай

Работодатели: Схемата 60/40% е сбъркана, може да помага на много повече хора

Схемата 60/40%, с която страната ще оказва помощ на най-засегнатите от изключителното състояние, е сбъркана. Държавата прави 2 съществени неточности: компенсира 100% от приходите на неработещи хора и слага неизпълними условия на най-нуждаещите се от поддръжка компании.
Това съобщи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в предaването " Още от деня " по Българска национална телевизия.
Навсякъде по света ограниченията се налагали с концепцията да се поддържа работещия и да се компенсира част, а не целия му изчезнал приход. " Никъде не е компенсацията не е 100% - нито в Германия, нито в Австрия. Когато някой не работи, не може да чака да получи колкото различен, който работи. Това е извънредно незаслужено ", изясни Велев.
По думите му от предоставените 60% на работодателя страната взема назад 2/3 под формата на налози и осигуровки. " Държавата действително дава единствено 23% от чистия приход на служащия. Останалите 77% би трябвало да заплати неработещото дружество, което е неосъществимо ", изясни шефът на АИКБ.
При сегашния си вид схемата 60 на 40% няма да може да поддържа задоволително хора. От АИКБ считат, че със същия запас могат да се поддържат доста повече хора. " Това е неуместно и нелогично. То лимитира опциите да бъдат подкрепени доста повече хора ", безапелационен е Велев.
" Искаме с тези пари да се поддържат повече хора, а не малко хора в добре работещи и богати предприятия, които нямат потребност от особена поддръжка ", изясни той.
Според него новите безработни у нас са доста повече от тези съвсем 10 000, оповестени от обществения министър Сачева, само че данните за тях към момента не са стигнали до Агенцията по заетостта и общественото министерство.
Трябва да бъде създаден пакет от ограничения против икономическата рецесия, която стартира, прикани Васил Велев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР