Схема за купуване на гласове бе разкрита в ломския квартал

...
Схема за купуване на гласове бе разкрита в ломския квартал
Коментари Харесай

Схема за купуване на гласове срещу 60 000 лева бе разкрита в Лом

Схема за пазаруване на гласове бе разкрита в ломския квартал „ Младеново”. Там намерено се провежда манипулиране на вота. Екип на БТВ влиза в квартала под прикритие и търсим водачите на махалата. Свързват ги с лидер на листата за общински съветници на политическа партия.

„ Досега – три пъти член на локалния парламент. Предлага ни своите услуги и се ангажира да спомага за избирането на общински консултант, за който подставено лице търси поддръжка. Предлагат се гласове по 60 лв. броя. Мъжете разказват модела, по който ще се провежда вота в квартала. Те се хвалят, че организацията е толкоз добра, че „ ще се заловен за главите “.



„ Има тук 4-5 момчета, които ще работят, но крепко ти споделям. С бусове, с коли, ние ги возим. Влиза вътре, гласоподава, взима си парите и бега “, разяснява неофициалният водач в „ Младеново”. Той показва и метод, по който ще се отблагодари, в случай че се финансира влизането му в общинския съвет. Описва скица за печелене на публични поръчки по този начин: „ До края на декември, има обекти, ще създадем всичко допустимо да намерим една строителна компания, софийска компания. Само за подписване на контракт, разбираш ли, служащите ще си бъдат от тук. Взимаш едно пълномощие от оная компания, идваш правиш контракта тук, за обещано учебно заведение. Възвръщаме парите”.

В деня за размисъл журналистът под прикритие дава обещание, че ще даде описи с имена и ЕГН на евентуалните гласоподаватели. Плаща му се за тази гаранция. За да задейства схемата мъжът желае 60 000 лв.. Отказано му е, под претекст, че пари ще се дадат при действителен резултат.

Мъжът обаче се ядосва и пита дали го записват. „ Ти отговаряш за парите, но аз отивам в пандиза, тъй като аз ги закупувам гласовете, ти не купуваш гласовете”.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР