Схема за измама с ваканционен апартамент. За това подадоха сигнал

...
Схема за измама с ваканционен апартамент. За това подадоха сигнал
Коментари Харесай

Голяма схема за измама с ваканционен апартамент на морето!

Схема за машинация с ваканционен апартамент. За това подадоха сигнал до Bulgaria ON AIR потърпевши. 

Жена, която се показва в интернет като Мима Пеева, предлага първокласни жилища в кооперация в Поморие единствено против 50 лева на вечер. Проверка обаче сподели, че тук такава жена няма, не се оферират и жилища чартърен.

Каква е схемата? Събира наложително капаро от всички искащи да почиват в Поморие, след което просто изчезва.

Привлечена от първокласния апартамент на крачка от плажа в Поморие, Гергана взема решение да резервира отмора за фамилията си през август.

" Цената ни изненада и доста ни хареса - 50 лева нощувката. Затова ни притегли вниманието, не беше тъкмо това, което искахме, само че на тази цена е отлично ", разказа Гергана Трандева.

Контактът с жената ставал единствено посредством профила ѝ във Фейсбук и с непознат номер във Viber. Гергана превежда капаро за почивката, като условието е да не е по банков път, след което наемодателката просто стопира да дава отговор.

" Неин персонален телефон нямам, единствено Viber номер, синът ѝ е с британски номер ", добави тя.

Емилия и Илиан от Димитровград вършат опит да наемат същия апартамент, само че ниската цена ги кара да се усъмнят.

" Докато ние се лутахме, че не можем да повярваме, че толкоз на ниска цена можем да отидем на отмора, внезапно ми излиза обява във въпросната група, че апартаментът се намира в Пловдив ", обясни Емилия Благоева.

От организация в Пловдив, които дават в действителност жилището в Поморие, също са обезпокоени от измамата. " Той се дава чартърен в Пловдив, от агенцията и от притежател. В момента апартаментът е нает. Това се споделя транспортен съд или лодка - един тип да прихващат клиенти с подправени разгласи ", разясни Ангел Филипов от организация " Костадинов парцели 1 "  в Пловдив

" Има 193 коментара, някои към този момент са пратили капаро. Най-вероятно има 10 подправени профила да споделят, че са спали там. Снимките бяха на възрастни хора, най-вероятно са откраднали от Фейсбук ", уточни Илиан Пенев.

Ваканционни жилища в кооперацията в Поморие имат най-вече руснаци и българи, които живеят в чужбина. 

Към момента към момента не е ясно какъв брой са излъганите и дали профилът на дамата във Фейсбук не е подправен. От Министерство на вътрешните работи - Бургас приканват излъганите да подадат тъжби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР