Схема с телефонна измама набира популярност – с обаждания от

...
Схема с телефонна измама набира популярност – с обаждания от
Коментари Харесай

Пак ало измами - този път с обаждания от чужбина

Схема с телефонна машинация набира известност – с позвънявания от чужбина. Предимно става въпрос за позвънявания с код от Словения - +386.
Ако имате неблагоразумието да вдигнете телефона, следва тон, сходен на сигнал „ свободно”, по-късно има и отговор, само че на непознат език. Това обаче коства доста скъпо – по 7-8 лв. на минута, като става въпрос за Словения.
Заради зачестилите такива позвънявания към този момент има блокиране на номера от чужбина. Подборът на кого да се обадят измамниците става посредством програмен продукт, настояват специалисти пред Нова телевизия. Възможно е асортимент да се прави и на база на откраднати персонални данни, както и следене на държанието на бъдещата жертва онлайн – по кое време е дейна, какъв тип интензивност демонстрира.
Ако станем жертва на такава ало машинация, можем да се обърнем към Европейския потребителски център. От там поучават преди всичко да не реагираме импулсивно – да проверим дали не ни е оставено известие, да помислим имаме ли познати и другари от дестинацията, от която ни звънят и да потърсим различен метод за връзка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР