Схема НИМХПрез следващото денонощие страната ще е под влияние на

...
Схема НИМХПрез следващото денонощие страната ще е под влияние на
Коментари Харесай

Времето се разваля до часове! Минималните температури падат до 8 градуса

Схема Национален институт по метеорология и хидрология

През идващото денонощие страната ще е под въздействие на преминаващ леден атмосферен фронт. Ще доминира облачно време и на доста места ще превали. По-значителни ще са преваляванията след обяд в Рило-Родопската област и на обособени места там ще има и гръмотевична активност. Вятърът ще е най-вече сдържан от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува леден въздух. Дневните температури сензитивно ще се понижат; оптималните в Северна България ще са сред 15° и 20°, в Южна – сред 20° и 25°, а минималните ще са сред 11° и 16°, оповестява на уеб страницата си Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще е облачно, в доста региони и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, на повече места и по-значителни след обяд в Рило-Родопския масив, където е допустимо и да прегърми. Ще духа до сдържан, по високите и открити елементи – мощен, най-вече запад-северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 – към 9°, в Стара планина ще са по-ниски.

Над Черноморието ще е е най-вече облачно. Преди обяд на обособени места, а по-късно след обяд в доста региони ще има валежи от дъжд, като ще продължи да превалява и през нощта против петък. Вятърът ще е сдържан от север-североизток и с него температурите ще се намалят. Максималните ще са сред 20° и 23°. Температурата на морската вода е към 23°. Вълнението на морето ще се усили, ще е 3 бала, в крайните южни региони – до 4 бала.

През нощта против петък и в петък сутринта превалявания ще има тук-там в югоизточната половина от страната, а от северозапад облачността ще стартира да се раздира, до вечерта ще намалее до незначителна. През деня ще духа най-вече сдържан северозападен, в източните региони - северен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 7° и 12°, малко по-високи по Черноморието, оптимални – най-вече сред 18° и 23°.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР