Shell ще съкрати най-малко 15% от работните места в своето

...
Shell ще съкрати най-малко 15% от работните места в своето
Коментари Харесай

Shell съкращава нисковъглеродни работни места

Shell ще редуцира минимум 15% от работните места в своето поделение за нисковъглеродни решения. Енергийният колос ще понижи и своя водороден бизнес като част от устрема на основния изпълнителен шеф Уаел Саван да усили облагите, оповестява Reuters.

Съкращенията на личния състав и организационните промени идват, откакто Саван, който пое кормилото през януари, даде обещание да преработи тактиката на Shell, с цел да се концентрира върху планове с по-висок марж, постоянен рандеман на нефт и увеличение на производството на природен газ.

Компанията ще редуцира 200 работни места през 2024 година и е преразгледала още 130 позиции като част от устрема за понижаване на броя на чиновниците в звеното, което наброява към 1300 души, потвърдиха от компанията в отговор на питане от Reuters.

Някои от тези функции ще бъдат интегрирани в други елементи на Shell, в която работят повече от 90 000 души.

Ние трансформираме нашия бизнес с нисковъглеродни решения (LCS), с цел да подобрим консолидираното му в нашите съществени бизнес области с ниски въглеродни излъчвания, като превоз и промишленост “, споделиха от компанията.

Операциите на LCS включват водородния и други бизнеси, които работят за декарбонизиране на транспортния и индустриалния бранш, само че не включват бизнеса с възобновима сила.

Мениджърите на Shell предходната седмица организираха няколко срещи с подразделението LCS, на които са били оповестени съкращенията на работни места и организационните промени, споделиха източници на Reuters от компанията.

Подразделението също по този начин включва бизнесите на Shell за хващане и предпазване на въглерод и основани на природата решения, които няма да бъдат наранени от настоящия кръг от съкращения, споделиха източниците.

Основният фокус на измененията e водородният бизнес.

Shell възнамерява внезапно да понижи своите интервенции, свързани с водородната лека подвижност, които създават технологии за леки пътнически транспортни средства, и ще се концентрира върху тежката подвижност и промишлеността, споделиха от компанията.

Оттеглянето от бранша на леката подвижност следва напускането на мениджъра на бизнес сегмента Оливър Бишоп преди няколко месеца. Днес той управлява световния бизнес за атомна подвижност на съперника BP.

Shell беше един от първите поддръжници на коли, задвижвани с водород, само че през последните години затвори редица станции за зареждане с водород по света, в това число във Англия, защото потребителите избраха електрически транспортни средства (EV).

Компанията предходната година стартира да построява 200-мегаватов електролизерен цех в Холандия, най-големият в Европа, за произвеждане на „ зелен “ водород.

Тя кандидатства за безплатна помощ за създаване на нисковъглероден водороден център в Луизиана, само че планът не беше измежду седемте, оповестени по-рано този месец, които ще си разпределят 7 милиарда $ федерални дотации от държавното управление на Съединени американски щати за пускане на нововъзникващата промишленост.

Нашето световно водородно портфолио остава основна част от напъните ни за справяне с комерсиалните и механически провокации при мащабирането на нашия бизнес с нисковъглеродни решения “, споделиха от Shell.

„ Ще бъдем дисциплинирани да вършим единствено вложения с най-голям късмет за основаване на стойност и понижаване на излъчванията. “
Нетна нула
Саван сподели предходната седмица, че Shell трансформира своя път към реализиране на упоритостта си да се трансформира в компания с нулеви излъчвания до 2050 година

За да избегнем подозрение, това, което не се е трансформирало, е дестинацията, която сме си сложили “, сподели той пред Energy Intelligence Forum в Лондон.

Директорът на компанията беше подложен на вътрешен напън предишния месец, откакто двама чиновници изпратиха отворено писмо, призовавайки го да не понижава вложенията във възобновима сила, което провокира вътрешен спор.

Акциите на Shell и неговите европейски сътрудници BP и TotalEnergies бяха подложени на напън през последните години, защото вложителите се тревожат за бъдещата възвращаемост, защото понижават производството на нефт и газ.

Американските съперници Exxon Mobil и Chevron удвоиха производството на изкопаеми горива, обявявайки огромни придобивания на петролни компании през последните седмици.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР