Shell откри първата станция за продажба на дребно на втечнен

...
Shell откри първата станция за продажба на дребно на втечнен
Коментари Харесай

Shell отвори първата си станция за продажба на дребно на втечнен природен газ в Германия


Shell откри първата станция за продажба на дребно на полутечен природен газ за товарни коли в Хамбург, Германия. Това оповестиха от компанията, като акцентират ангажираността на Shell към втечнения природен газ в бранша на автомобилния превоз в Европа, предвид на нараствания товарен трафик по европейските пътища.

„ Ние диверсифицираме горивното ни портфолио посредством създаване на мрежа от станции за ВПГ в Германия, които да оферират на нашите клиенти по-чисти решения за горивна сила, които могат да спомогнат за понижаване на излъчванията “ – съобщи доктор Томас Зенгерли, изпълнителен шеф на Shell за Германия. „ На обекта с потенциал от близо 30 тона могат да се зареждат с полутечен природен газ над 200 камиона на ден. Ще продължим да работим с производителите на камиони, с клиенти и с органите, определящи държавната политика, с цел да разпространяваме потреблението на полутечен природен газ като по-чисто и по-достъпно транспортно гориво “, добави той.

Новата станция за полутечен природен газ се намира в южната част на Хамбург, в Георгсвердер Боген наоколо до транспортния възел Хамбург Сюд, близо до триъгълната естакада Хамбург Сюд. Това е оживено място за зареждане на товарни коли наоколо до пристанището на Хамбург.

Транспортният бранш генерира към 20% от обвързваните с енергийни източници излъчвания на СО2 в Германия. Електронната подвижност може да спомогне за понижаване на излъчванията от леки коли и ванове, само че тежкотоварният превоз изисква все по-мощни мотори с вътрешно горене.

Втечненият природен газ има обилни преимущества във връзка с излъчванията на СО2 и замърсяващи въздуха частици спрямо дизеловото гориво. Не се отделят на практика никакви частици, цената на горивото е като цяло по-ниска, а шумът на мотора – по-слаб.

Днес по пътищата на Европа към този момент се движат към 5 000 камиона на полутечен природен газ от марките Iveco, Scania и Volvo. До 2030 година се чака броят им да нарасне доста. Тази наклонност ще бъде подтиквана с целево финансиране от федералното държавно управление. „ Втечненият природен газ играе значима роля в горивната тактика на Федералното министерство на превоза и цифровата инфраструктура. Ето за какво сме удовлетворени, че Shell се ангажира за създаване на инфраструктурата от горивни резервоари “ – съобщи Гуидо Беерман, държавен секретар във Федералното министерство на превоза и цифровата инфраструктура, на откриването в Хамбург.

Shell продължава да уголемява европейската си мрежа от станции за полутечен природен газ, като станцията в Хамбург е деветата станция за полутечен природен газ на Shell в Северозападна Европа. Вече седем обекта са открити и действат в Нидерландия и един – в Белгия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР