Shell не е успяла да намери достатъчен обем залежи от

...
Shell не е успяла да намери достатъчен обем залежи от
Коментари Харесай

Shell не открили достатъчно нефт и газ в Хан Кубрат край Бургас

Shell не е съумяла да откри задоволителен размер находища от въглеводороди при сондажите в " Блок 1-14 Хан Кубрат " край Бургас. Обезкуражаващата вест пристигна от доклада на австралийския сътрудник на компанията Woodside Petroleum.

В края на май т.г. е достигната плановата дълбочина от 3 327 метра под морското ниво. При сондажната активност обаче не са открити задоволително количество въглеводороди, които да оправдаят по-натъшно развиване и комерсиална активност.

" Предприемат се бъдещи изследвания, с цел да се осведомим за бъдещи дейности в блока ", споделят от Woodside. От компанията акцентират, че през актуалното тримесечие няма планувани сондажни действия.

Дейностите започнаха през април т.г. Преди началото им от Shell показаха, че шансът за разкриване на нефт и природен газ е едно към пет, а прогнозният капацитет е 75 000 барела на ден.

Инвестицията бе в размер на сред $50 милиона и $150 милиона, а подготовката е траяла цели 18 месеца. Тогава от Shell не отхвърлиха опцията за втори сондаж на друга локация, само че все още няма изясненост дали такова решение е взето. Отчетът на английския колос се чака на 1 август.

Блoĸът " Хан Кубрат " ce пpocтиpa нa плoщ oт 6 893 ĸв. ĸм и се намира в южната част на българскaтa чepнoмopcĸa aĸвaтopия. Преди 2017 година той носеше името " Силистар ". /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР