Shell България, в партньорство с Eldrive, ще изгради 16 станции

...
Shell България, в партньорство с Eldrive, ще изгради 16 станции
Коментари Харесай

Shell България поставя зарядни за електромобили в 16 бензиностанции

Shell България, в партньорство с Eldrive, ще построи 16 станции за бързо зареждане на електрически коли в свои бензиностанции, оповестиха от компанията.

Първите станции към този момент са сложени в Shell Велико Търново и Shell Любимец и от 1 ноември т.г. са в употреба. Останалите точки за зареждане се чака да бъдат пуснати в употреба до края на първото тримесечие на 2018 година Те ще бъдат постаевни в обекти, ситуирани на съществени пътища и автомагистрали в страната.

 Електрически коли към този момент могат да се зареждат и в Shell
Електрически коли към този момент могат да се зареждат и в Shell

Веригата бензиностанции пусна три зарядни станции в свои обекти

Това партньорство ще направи Eldrive най-големият оператор на инфраструктура за зареждане на електрически коли в страната и единственият оператор с национално покритие, до момента в който Shell ще бъде първата верига бензиностанции в България, която подхваща подобен огромен план за зареждане на електрически коли с бързозарядни станции. Инсталираните зарядни станции са с мощ 50 kWt DC, което прави допустимо батериите на най-разпространените марки на електрически автомобили да се зареждат до 80% за по-малко от 20 минути.

Услугата започва директно след горещите вести от средата на месец октомври за подписаното съглашение на Shell за закупуване на NewMotion, един от най-големите европейски снабдители на зареждане на електрически коли и за това, че Англия е първата страна, в която Shell Recharge, новото устройство за бързо зареждане на електрически коли, ще бъде налично.

" За нас е наслаждение да сме измежду първите страни, където Shell вкарва бързозарядни станции за електрически коли в своите търговски обекти. Това би означавало повече улеснение за нашите клиенти да зареждат колите си в придвижване и ще ни разреши да разтеглим гамата от горива, които предлагаме ", показа Камелия Славейкова, изпълнителен шеф на Shell България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР