Шел прехвърля 20% от правата на испанската фирма, правителството разреши.Испанската

...
Шел прехвърля 20% от правата на испанската фирма, правителството разреши.Испанската
Коментари Харесай

И Репсол влиза в търсенето на нефт и газ в блок Хан Кубрат

" Шел " трансферира 20% от правата на испанската компания, държавното управление позволи.

Испанската компания " Репсол " поема 20% от правата за търсене и изследване на петрол и газ в блок " Хан Кубрат " (бивш " Силистар " ), позволи държавното управление. Това става посредством записаната в края на ноември у нас „ Репсол България Хан Кубрат С.А. ". Тези 20% се трансферират от правата на „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “

Това се случва в миг, в който стартират сондажи в блока. На 16 февруари вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова бяха на сондажния транспортен съд Noble Globetrotter II, който ще извърши дълбоководен изследователски сондаж в блока, който се намира на 120 километра от Бургас в дълбоководната зона от 1200 до 1500 метра в Черно море.

През октомври 2015 година Министерският съвет даде позволение на „ Шел Експлорейшън енд прадакшън (LIX) Б.В. “, да извърши търсене и изследване на петрол и природен газ в повърхност „ Блок 1-14 Силистар “, ситуирана в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море. Договорът за търсене и изследване е подписан на 23.02.2016 година

През април 2017 година Министерският съвет даде единодушие правата и отговорностите по предоставеното позволение до бъдат трансферирани напълно от „ Шел Експлорейшън енд прадакшън (LIX) Б.В. “ на „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “. Тогава е променено и наименованието на проучвателната повърхност - „ Блок 1-14 Хан Кубрат “.

През декември 2018 година Министерският съвет даде позволение за прекачване на 30% от правата и отговорностите по предоставеното позволение от „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “ на „ Уудсайд Енерджи (България) Лимитид “.

С днешното си решение Министерският съвет упълномощи министъра на енергетиката да подписа в допълнение съглашение към контракта за търсене и изследване на петрол и природен газ с „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “, „ Уудсайд Енерджи (България) Лимитид “ и „ Репсол България Хан Кубрат С.А. “. Разходите по прехвърлянето на правата и отговорностите са за сметка на „ Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. “, оповестяват от държавната пресслужба.

" Репсол " е в консорциум с френската " Тотал ", австрийската ОМВ в търсенето на петрол и газ в блок " Хан Аспарух ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР