Шегите за пандемията във "Фейсбук" не спират. Извънредното положение ражда

...
Шегите за пандемията във "Фейсбук" не спират. Извънредното положение ражда
Коментари Харесай

Мрежата гръмна: Джинджифилът гони по цена златото СНИМКИ 18+

Шегите за пандемията във "Фейсбук " не стопират. Извънредното състояние ражда стотици колажи, стихотворения и майтапи. Ето няколко занимателни смешки, подбрани от "Труд ":

“Търговци на имбир
и кръв човешка
продаваха на дребно
твойта пръст,
но паднаха под теб
с пречупен кръст,
че беше дребна ти,
но беше тежка.”

Настана време да си напомним с смешен възторг “Земя като една човешка длан” на Георги Джагаров, само че с леко изменение – “тютюн” в оригинала заместваме с “имбир”. (Важно конкретизиране: джинджифилът (Zingiber officinale), именуван още “имбир” или “исиот”, е растение, чиито корени се употребяват в Китай и Индия от древността. В Европа се популяризира през 13 век с помощта на Марко Поло).



Цената на пикантната фалшификация на родния пазар към този момент уверено гони тази на златото. Джинджифилът е продуктът, който е поскъпнал най-вече по време на рецесията с ковид – от 5 лв. за кг преди изолацията в този момент към този момент се търгува за 21 лв. килото.

Това става поради приписани му надали не вълшебни сили при битката с COVID-19. Дали това е по този начин, ще покаже инспекцията на времето, само че има въпреки всичко две потвърдени свойства на джнджифила: той понижава апетита и форсира изпразването на червата. Както виждате – в случай че не друго, оттова ще пристигна изгодата му в тези времена на навсякъде ояждане и затлъстяване.

Джинджифилът не е единствената стока във напредък по време на рецесията. Според историци след време производителите на юфка, консерви скумрия в доматен сос и тоалетна хартия ще назовават този интервал “Златния век”.



Група разтревожени родители на младежи приготвят прошение до военачалник Мутафчийски. В него щели да предложат допълнение към ограниченията за обществено разграничаване, в което да се споделя:



“От момента, в който младеж зърне родител в изискванията на домашна изолираност, досега, в който каже: “Тате, дай некви пари” би трябвало да има минимално разстояние от 2 минути. Очаква се всеобщо утвърждение от родители даже и след края на карантината.



Малки хитринки за заобикаляне на рестриктивните мерки взеха да избуяват във фейсбук като да вземем за пример: “Знаете ли, че в случай че облечете светлоотразителна жилетка и носите метла с дълга ръкохватка, никой няма да ви тормози и глобява, до момента в който се разхождате из парковете.



А ето го и обичайния ни оптимистичен край – съгласно уеб страницата “Свръхстрого секретно, затвори, преди да прочетеш” учените към този момент са изцяло подготвени с ваксина срещу вируса Коронавирус 19. В момента единствено доуточняват по какъв начин да прибавят аутизъм към нея и скоро ще бъде пусната свободно на международния пазар.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР