"Шеги на любовта" по Чехов под режисурата на Йосиф Сърчаджиев

...
"Шеги на любовта" по Чехов под режисурата на Йосиф Сърчаджиев
Коментари Харесай

"Шеги на любовта" по Чехов на Йосиф Сърчаджиев е новото заглавие в Сатирата

"Шеги на любовта " по Чехов под режисурата на Йосиф Сърчаджиев е новото заглавие в Сатиричния спектакъл "Алеко Константинов ". Премиерата е довечера в Камерната зала "Методи Андонов ", оповестяват от трупата.

"Мечка " и "Предложение ", наречени галено "шеги " от създателя, в действителност са два бисера на простотата. Те не са смехории, те са магьоснически опит на един огромен алтруист, който трансформира смешното, дори жалкото у индивида в очарователно развлечение, будещо трогване, амнистия и обич! Късметлии сме в действителност! " - споделя Йосиф Сърчаджиев, който наскоро сложи с триумф в Сатирата "Прелестите на изневярата ".

Сценичният вид е на Райна Томова, създател и на интермедиите, сплотяващи двете Чехови "шеги в едно деяние ". Сценографията е на Мария Диманова, музиката - на Мартин Каров.

В "Мечка " в ролята на Елена Ивановна е Ана Вълчанова, Григорий Степанович Смирнов е Кирил Ефремов, прислужникът Лука - Ивайло Калоянчев.

Красимир Куцупаров е в облика на Степан Чубуков в "Предложение ", Полин Лалова играе Наталия Степановна, а Пламен Великов - Иван Ломов.

Двете смешки на Чехов са свързани от Разказвача - мъж с мустак, в осъществяване на Мартин Христов, и двама артисти - Екатерина Георгиева и Константин Икономов.

"Когато кажа на някого, че слагам Чехов, непроменяемо ми отвръщат с възклицание: "О, Чехов! ". И като си показва, че това звучи по целия Божи свят, душата ми изтръпва от неспокойствие. Да общуваш с един от най-известните духове на човечеството, в действителност би трябвало да коленичиш и да се поклониш. И аз го върша всяка заран, когато потеглям за подготовка. Правя го с наслада, с признателност, само че и с страх. Ще успеем ли, ще стигнем ли до великия Антон Павлович?! Но когато се срещна с прелестните си актьори, когато видя очите им, цялостни с безрезервност, жадност и наслада от творчеството, страховете ми се стопяват. Ще успеем! Ще се опитаме да достигнем величието на простотата, до която най-трудно се доближава! " - споделя още режисьорът Йосиф Сърчаджиев във връзка на спектакъла.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР