Шегаджийски сайт, представящ любопитни моменти от живота в славянските страни,

...
Шегаджийски сайт, представящ любопитни моменти от живота в славянските страни,
Коментари Харесай

Шегаджийски сайт прати Разград в Македония, после се поправи

Шегаджийски уебсайт, представящ любопитни моменти от живота в славянските страни, прати Разград в Македония, след това се поправи. Това стана с изложение на фотография на Фейсбук страницата на Slavorum.org. Фотонаходката е на разградския фотограф Валентин Найденов, снимал основния секретар на БФС в Разград Динчер Къров, облечен като римлянин, с каляска да пътува от Гецово към Разград по време на Панаира на киселото мляко, с цел да вози по-късно определените за Кралица и Крал на Панаира.

Описанието на създателите на уеб страницата, който е с над 760 000 почитатели, в началото бе „ Междувременно някъде в Македония “. Бдителни разградчани скоро видяха несъответствието и разясниха на британски език – главният за уеб страницата и Фейсбук страницата му - че фотографията е от българския град Разград.

Намесиха се и съвсем толкоз бдителни македонци, които пробваха да убедят останалите почитатели на страницата, че всичко на фотографията е македонско, дори името на фотографа. Коментарите и на други представители на балкански страни продължиха и след корекцията на админите на страницата, които трансформираха описанието, оставяйки в него шеговит претекст: „ Александър Македонски надълбоко в българска територия “.

Най-вероятно създателите на уеб страницата и не подозират за историческата истина, че връзка сред фамилията на Александър Македонски и Лудогорието в действителност има: през 339 година пр.Хр. бащата на Александър цар Филип подписва контракт с гетския цар Котела, чиято столица е Хелис - в днешно Сборяново край Исперих. Договорът е скрепен с брак сред Филип и дъщерята на Котела, Меда става брачна половинка на Филип след майката на Александър Македонски, т.е. е негова мащеха.

Така незабелязано фотографията, направена до пешеходната пътека против Пътна полиция-Разград, натрупа за 3 часа близо 6000 лайкове и на процедура се трансформира в най-успешната реклама на главното туристическо събитие в Разград - Панаира на киселото мляко.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР