Шефовете на Зенит дълго пасуваха на трансферния пазар, но след

...
Шефовете на Зенит дълго пасуваха на трансферния пазар, но след
Коментари Харесай

Зенит набързо похарчи парите от Паредес

Шефовете на Зенит дълго пасуваха на трансферния пазар, само че откакто Леандро Паредес беше продаден на Пари Сен Жермен, незабавно реинвестираха получените 40 млн. евро за аржентинския национал. Първо дойде централният бранител на Шахтьор (Донецк) Ярослав Ракицкий, а нощес питерци оповестиха още две нови попълнения - Вилмар Бариос от Бока Хуниорс и Сардар Азмун от Рубин.

25-годишният Бариос е национал на Колумбия, а с Бока неотдавна игра в трагично изгубения край на Копа Либертадорес против Ривър Плейт. Неговият контракт със Зенит е за 4,5 години. Клубът заплати за правата му 15 млн. евро, само че още 2 млн. могат да влязат в касата на Бока под формата на бонуси.

" Много съм удовлетворен от това по какъв начин се развиха събитията. Когато получих офертата от Зенит, нямах никакви подозрения, че желая да мина в този клуб. И ето ме тук. Сега задачата ми е колкото се може по-бързо да се приспособявам към тима. Трябва да работя доста, с цел да си печеля място в титулярния състав. Пред отбора са сложени съществени задания и се надявам да оказа помощ за това да отговорим на упованията на управлението и почитателите. Важното е да побеждаваме, да играем красиво и да печелим титли ", сподели Бариос в първото си изявление пред формалния уебсайт на Зенит.

Колумбиецът, който има 9 мача за националния тим и взе участие на международното състезание в Русия, към този момент се причисли към лагера на Зенит в Мурсия.

Грандът от Санкт Петербург ускори и конкуренцията в офанзива с привличането на Азмун, който от много време беше трансферна цел на клуба. " Иранския Меси ", както е прочут нападателят, направи мощен първи полусезон с екипа на Рубин и получи много предложения. До последно сътрудникът му отхвърляше за договаряния със Зенит, само че договорката към този момент е реалност.

Договорът на Азмун е за 3,5 години. Двата клуба не оповестиха трансферната сума, само че медиите считат, че става дума за 12 млн. евро. 24-годишният иранец е в Русия от 2012-а, като с изключение на за Рубин, игра и за Ростов, с който завоюва националната купа.

Азмун има общо 154 мача и 42 гола по съветските терени. За националния тим на Иран, с който през последните седмици взе участие в Купата на Азия, е отбелязал 28 гола в 46 мача.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР