Шефовете на УЕФА вече са взели решение в кой град

...
Шефовете на УЕФА вече са взели решение в кой град
Коментари Харесай

Bild: Шампионската лига ще се доиграе в Лисабон

Шефовете на УЕФА към този момент са взели решение в кой град ще се организира финалният стадий от Шампионската лига. Според Bild хазаин на минитурнира ще е Лисабон. Португалската столица е спечелила в конкуренцията на Франкфурт и Москва. Няколко фактора са наклонили везните в интерес на Лисабон. На първо място, всички португалски клубове към този момент са навън от евротурнирите, което значи, че останалите тимове ще бъдат сложени в равни условия. Освен това, епидемилогичната конюнктура в града е по-благоприятна спрямо тази във Франкфурт и Москва, а не е за занемаряване съществуването на два огромни стадиона наоколо един до различен.  Шампионска лига и Лига Европа може да се доиграят във формат " Финална осмица "
Официално УЕФА ще разгласи по какъв начин ще протече остатъкът от сезона в Шампионската лига на 17 юни. Очаква се от четвъртфиналите нататък елиминациите да са в един мач. Финалът в шампионата е плануван за 29 август.

За четвъртфиналите към този момент се класираха Атлетико Мадрид, Пари Сен Жермен, Република България Лайпциг и Аталанта. Предстои да се изиграят реваншите в другите 4 двойки: Манчестър Сити - Реал Мадрид, Ювентус - Лион, Байерн (Мюнхен) - Челси и Барселона - Наполи. Шампионска Лига 1/8 кръг, сряда 18 март  Байерн Мюнхен 22:00  Челси
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР