Шефовете на промишлени компании очакват през тази година инвестициите им

...
Шефовете на промишлени компании очакват през тази година инвестициите им
Коментари Харесай

Индустриалните компании свиват инвестициите

Шефовете на промишлени компании чакат през тази година вложенията им да са с 10.5% по-ниски, в сравнение с през предходната, демонстрира капиталовата бизнес анкета на Националния статистически институт, извършена през
октомври.

Прогнозите за 2020 година са за понижение на размера на вложенията в индустрията с 9.1% по отношение на 2019 година, като към 34% от предприятията не възнамеряват разноски за придобиване на дълготрайни активи през идната година.

 Индустриалните компании свиват вложенията
© Национален статистически институт

През 2020 година с максимален дял се чака да бъдат вложенията за увеличение на индустриалния потенциал - 39.3%. На второ място, с 29.8% дял са плануваните вложения за заменяне на износеното съоръжение, следвани от тези за машинизация или автоматизация на съществуващи индустриални процеси и за въвеждане на нови индустриални технологии - със 17.8%, и за запазване на околната среда, ограничения за сигурност и други - с 13.1%.

Най-голям тласък за промишлените компании да влагат е търсенето на продукцията им и предстоящите облаги. По-назад остават техническите и други фактори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР