Шефовете на Левски, които тази сутрин бяха потресени от жестокия

...
Шефовете на Левски, които тази сутрин бяха потресени от жестокия
Коментари Харесай

Левски взима израелски национал от Айнтрахт

Шефовете на Левски, които тази заран бяха потресени от жестокия побой над служителя на клуба Цветан Вълчев пред касите на " Герена ", са доста покрай привличането на ляв бранител от Айнтрахт Франкфурт, научи Sportal.bg. Става въпрос за Талеб Тауата, който е израелски национал, само че сега не попада в проектите на някогашния отбор на Петър Хубчев. Именно треньорът на Левски пък е приказвал с 27-годишния футболист, с цел да се опита да го убеди да дойде на стадион " Георги Аспарухов ".

Тауата има 204 мача, седем гола и 24 асистенции във всички шампионати с екипа на Макаби (Хайфа), в който играе от 2009 година до 2016 година. Следва трансфер във Франкфурт, само че с екипа на Айнтрахт записва 40 мача, две попадения и две асистенции. Точно 30 от тези срещи са в Бундеслигата, където са и двете му попадения, три мача има в Лига Европа и седем за Купата на Германия. През предишния сезон е играл общо в едвам шест мача - три за състезание и три в евротурнирите.

Играчът, който има и судански паспорт, е национал на Израел от 2011 година. С националната фланелка той има 15 мача и едно попадение в контролата с Гватемала през 2015 година.
Тауата е бил част от националните обединения на всички възрастови групи на Израел - U16, U17, U18, U19 и U21. В кариерата си той е първенец на Израел през 2010/2011 година и притежател на Купата на Израел през сезон 2015/2016 година. В Германия също печели купата на страна през 2017/2018 година, а година по-рано губи финала с Айнтрахт.

Тауата не е висок, само че има добра техника и експедитивност, като е много деен в двете етапи на играта. Именно заради това Хубчев и управлението на Левски вършат всичко допустимо, с цел да го привлекат в тима. Както е известно, на позицията ляв бранител " сините " имат само Иван Горанов. Родният национал не е пропуснал нито минута от началото на сезона, натрупвайки сериозна отмалялост в последно време. Хубчев пък от началото на лагера желае да има втори ляв защитник.

Евентуалното привличане на Тауата ще значи, че " сините " ще вземат девети нов състезател това лято. На " Герена " към този момент акостираха Милан Миятович, Янис Каргас, Франко Мазурек, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Дени Алар, Насиру Мохамед, Найджъл Робърта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР