Шефовете на Фейсбук и Туитър защитиха усилията на своите социални

...
Шефовете на Фейсбук и Туитър защитиха усилията на своите социални
Коментари Харесай

Шефовете на Фейсбук и Туитър защитиха борбата си срещу дезинформацията при изборите в САЩ

Шефовете на Facebook и Туитър опазиха напъните на своите обществени мрежи в битката против дезинформацията по отношение на изборите в Съединени американски щати, съобщи ДПА.

Двамата бяха изслушани в Сената през вчерашния ден.

Главният изпълнителен шеф на Туитър, Джак Дорси, сподели, че неговата акция е сложила на повече от 300 хиляди туита предизвестие, че може да съдържат погрешна или подвеждаща информация. " Съсредоточихме се върху неутрализирането на опитите за подкопаване на гражданската честност, предоставяйки информативен подтекст, както и върху продуктовите промени, с цел да насърчим " по-сериозното обсъждане дали съответното наличие е подправено или не.

Главният изпълнителен шеф на Facebook, Марк Зукърбърг, похвали своята обществена мрежа, че е подхванала " невижданата мярка " да промотира " точна изборна информация " най-горе в нюзфийда на потребителите си.

Разгорещените диспути в Сената на Съединени американски щати демонстрираха ясно острото разделяне сред двете съществени партии по въпроса за дезинформацията в интернет, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР