Шефовете на ФБР, ЦРУ и Агенцията за национална сигурност (АНС)

...
Шефовете на ФБР, ЦРУ и Агенцията за национална сигурност (АНС)
Коментари Харесай

Спецслужбите на САЩ: Не използвайте китайски смартфони

Шефовете на ФБР, Централно разузнавателно управление на САЩ и Агенцията за национална сигурност (АНС) не предлагат на американците да употребяват китайските смарт телефони на Huawei и ZTE, тъй като те са опасност за сигурността, заяви Си Ен Ен.

Това предизвестие е било отправено от шефовете на трите американски служби на чуване в специфичната сенатска комисия по разузнаване в Конгреса.

На съвещанието републиканецът Том Котън предложил на Кристофър Рей (директор на ФБР), Майкъл Помпео  (ЦРУ) и Даниъл Коутс (АНС) да вдигнат ръка, в случай че предлагат потреблението на апаратите на двете китайски компании. Нито един от тримата не го направил.

Рей е пояснил, че съгласно специфичните служби е рисковано в телекомуникационната инфраструктура на Съединени американски щати да се позволяват компании, които са подчинени на непознати държавно управление. „ Това основава предпоставки за злонамерени промени или краба на информация, както и за прикрит шпионаж “ – цитира думите му Си Ен Ен.

Наскоро американският колос Verizon Communications спря продажбите на смарт телефони на Huawei. Според организация Блумбърг решението е било взето под натиска на държавното управление, което подозира, че Huawei сътрудничи на китайските спецслужби, отбелязва ТАСС. Според Съединени американски щати на смарт телефоните на китайската компания може да се конфигурират стратегии за следене на потребителите. По същата причина и американската компания AT&T се отхвърли от потреблението на китайските устройства.

Миналия месец конгресмените Майкъл Конуей и Лиз Чейни предложиха законопроект, с който не разрешават на държавното управление на Съединени американски щати да подписва контракти с Huawei и ZTE и да употребява тяхна продукция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР