Шефовете на БНТ и БНР ще управляват двете национални медии

...
Шефовете на БНТ и БНР ще управляват двете национални медии
Коментари Харесай

Шефовете на БНР и БНТ с 5 г. мандат

Шефовете на Българска национална телевизия и БНР ще ръководят двете национални медии 5 години. Това плануват промени в Закона за радио и телевизия, импортирани от Вежди Рашидов, председател  на Комисията по просвета и медии в Народното събрание.

В момента мандатите на шефовете на БНР и Българска национална телевизия са 3-годишни, а мандатът на шефа на Българска телеграфна агенция е 5-годишен. С новите промени и мандатите на шефовете на Българска национална телевизия и БНР стават 5 години.

При налагането на 3-годишни мандати обещано лице определено за общоприет шеф или член на управителния съвет губи доста време в действителното нахлуване в  същността на съответната медия, настоящите проблеми. За да се реализира задоволително високо равнище на успеваемост са нужни от 4 до 6 месеца.

Актуалните проблеми, които се слагат пред публичните медии, не разрешават сходна загуба на време, се показва в претекстовете на законопроекта. Мандатите на членовете на управителните препоръки на БНР и Българска национална телевизия също ще бъдат увеличени на 5 години, съгласно препоръчаните промени. Ако се одобряват тези оферти, те ще обиден и сегашните шефове на Българска национална телевизия и БНР. Според законопроекта при тежки нарушавания ще се приключват мандатите на членовете на Съвет за електронни медии.

Законопроектът урежда Българска национална телевизия безплатно да дава сигнал за откритите съвещания на Народното събрание, които се излъчват в действително време на интернет страницата на Народното събрание. Това се дефинира с контракт сред Българска национална телевизия и Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР