Шефовете на БДЖ Пътнически превози и на БДЖ Товарни превози

...
Шефовете на БДЖ Пътнически превози и на БДЖ Товарни превози
Коментари Харесай

Сменят шефове в БДЖ, старите не искали да влизат в нов управленски формат

Шефовете на " БДЖ Пътнически транспорти " и на " БДЖ Товарни транспорти " Христо Иванов и Любомир Илиев са овакантили местата си, откакто са отказали да вземат участие в новия управнически формат на сдруженията. Това оповестяват от " Холдинг БДЖ ", чийто ръб на шефовете е взел решение да преобразува двете сдружения от ЕООД в ЕАД.

Първоначално, до преструктурирането, те ще се управляват от шеф и пълномощник, а освен от шеф, както бе до момента.

Мотивът за преобразуването е да има мощни мениджърски екипи, защото главните задания в сдруженията не се извършват на нужното равнище, основните финансови и обемни индикатори бележат спад, се споделя в известието. В средите на жп специалистите се разяснява, че стъпката към акционерни сдружения е стъпка и към закриването на холдинга.

В известието на БДЖ се оповестява, че при започване на преходния стадий двете компании ще се управляват от шеф и пълномощник.

Към момента е ясно, че пълномощник на " БДЖ Пътнически транспорти " ще бъде Филип Алексиев, който беше финансов шеф на холдинга. Вяроятно шеф ще бъде Любен Нанов, който е шеф на отдел в самото сдружение.

За пълномощник на " Товарни транспорти " се спряга Светломир Николов, който е член на борда на шефовете на холдинга и негов зам.-председател. За шеф на товарните транспорти пък евентуално ще бъде назначен Иван Личев, който оглавяваше " Енергомеронт холдинг ", а неотдавна и компанията на Теодор Осиковски КМС, която влиза в ремонтните действия в енергетиката.

Тези имена се появиха в уеб страницата economic.bg. Източници от БДЖ потвърдиха само назначението на Филип Алексиев, за останалите споделиха, че новите в управленията на сдруженията ще бъдат тези хора, само че е допустимо да има разбърквания на длъжностите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР