Шефката в дирекция НАП - Бургас Пенка Жекова е поискала

...
Шефката в дирекция НАП - Бургас Пенка Жекова е поискала
Коментари Харесай

НАП призна, че е имало предложение за данъчни проверки на неудобни съдии

Шефката в дирекция Национална агенция за приходите - Бургас Пенка Жекова е поискала против неуместни съдии от Бургаския административен съд да стартират данъчни инспекции. Причината за препоръчаната " профилактика " на магистратите е, че тези съдии си разрешавали да анулират заповеди на данъчните за запечатване на търговски обекти. Това излиза наяве от отговора на Национална агенция за приходите до Съюза на съдиите в България (ССБ), който преди две седмици насочи питане до приходната организация.

Съдийската организация се задейства след обява в уеб страницата " Афера ", който пръв оповести настояването на Пенка Жекова за данъчните инспекции против магистратите и техните фамилии.
Според отчета на Жекова съдиите отменяли запечатването на обекти, когато притежателите им обжалвали. Тя счита, че данъчните ясно са установявали нарушавания на данъчните закони, големи отговорности, липса на трудови контракти и ред други проблеми.

Писмото на Национална агенция за приходите до ССБ е първото публично удостоверение за съществуването на отчета на Пенка Жекова. Приходната организация споделя, че " се управлява от фундаменталните полезности на върховенството на правото и ценене на независимостта на управляващите ". Национална агенция за приходите изяснява, че работата й е проведена по строго фиктивен ред, изключващ субективни начинания за " селекция ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР