Шефката на спешното отделение в една от болниците в Манхатън

...
Шефката на спешното отделение в една от болниците в Манхатън
Коментари Харесай

Лекарка от първа линия се самоуби след седмица борба срещу К-19

Шефката на незабавното поделение в една от лечебните заведения в Манхатън се е самоубила откакто е прекарала седмици на първа линия в битката с COVID-19, заяви нейното семейство. 49-годишната доктор Лорна Брийн е работила в New York-Presbyterian Allen Hospital, предава BG VOICE.

„ Тя си вършеше работата и това я умъртви “, сподели пред „ New York Times “ татко й доктор Филип Брийн.

Тя е следващата жертва на напрежението, обвързвано с ковид.

Два дни по-рано 23-годишният парамедик от Бронкс Джон Мондело се е прострелял с револвера на своя татко – пенсиониран служител на реда от NYPD. Неговото EMS отделение е едно от най-натоварените с позвънявания от 911.

Д-р Лорна Брийн се е заразила с ковид до момента в който и изпълнявала дълга си, само че се е върнала назад на работа седмица и половина откакто се е възстановила. Въпреки това от болничното заведение са я върнали назад и тя е отишла със фамилията си във Вирждиния.

Баща й споделя, че тя не е имала проблеми с психологичното здраве. В последния им диалог обаче тя споделила какъв брой смазващо е да гледа непрекъснатата гибел на пациенти с COVID-19, в това число и някои, които даже не са съумели да бъдат свалени от колите за спешна помощ преди да починат.

„ Тя беше на първа линия “, споделя Филип Брийн пред вестника – Бъдете сигурни, че ще я отличите като воин. Тя е жертва като всеки различен, който е починал от вируса. “

Специалисти споделят,че стресът за медиците на първа линия се трансформира в голям проблем. Те постоянно страдат от PTSD – посттравматично стресово разстройство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР