Шефката на регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева

...
Шефката на регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева
Коментари Харесай

От МОН поискаха оставката на директора на СМГ

Шефката на районното ръководство на образованието в София Ваня Кастрева прикани шефа на СМГ Антони Стоянов да подаде оставка по отношение на продължителните спорове в елитното учебно заведение. Това заяви Кастрева пред Българска национална телевизия. По думите й вътрешно следствие на РУО-София към този момент е открило редица нарушавания в работата на шефа, тъй че даже Стоянов да не подаде оставка, има мотив той да бъде освободен от работа.
Тази заран пред Софийската математическа гимназия родители стачкуваха пред учебното заведение поради уволнената предишния месец учителка Петя Тодорова. Тя бе отстрана от шефа на СМГ Антони Стоянов, тъй като съгласно него тя е уронила престижа на математическата гимназия, като не е позволила негови възпитаници до народен кръг от надпреварата " Европейско кенгуру " като член на оценяващата комисия. Родители и възпитаници от СМГ застанаха твърдо зад Петя Тодорова. Според тях тя е отличен експерт, който би трябвало да остане на работа в гимназията. Междувременно шефът Стоянов не продължи договорите и на други учители, които показват противоречие с метода му на ръководство.
В момента Антони Стоянов е публично в отпуска, само че съгласно непотвърдена информация, втора нощ спи в учебното заведение, заключен в кабинета си с печата на гимназията и други документи, като не е позволил даже проверяващите от РУО-София вътре в постройката на школот.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР