Шефката на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова потвърди, че е придобила

...
Шефката на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова потвърди, че е придобила
Коментари Харесай

Къщата на Шехерезада - купена с кредит

Шефката на държавната пресслужба Севдалина Арнаудова удостовери, че е придобила къща в с. " Бистрица " до София за към 1 мнл. лв., заяви Медиапул. Сделката е осъществена с заем от ДСК, написа Свободна Европа

В събота за покупката заяви журналистът Атанас Чобанов от уеб страницата " Биволъ ". Той разгласява извадка от имотния указател, съгласно която Арнаудова е придобила къщата дружно със брачна половинка си Делян Димитров през юли 2019 година

Името на Арнаудова в събота стана част от обвиняванията, които предприемачът Васил Божков насочва към ръководещите. Той съобщи, че министър председателят е изпращал ежемесечно пиарката си в офиса му. От подтекста, в който Божков съобщи това, стана ясно, че съгласно него Арнаудова е обвързвана с предаването на пари от предприемача за ръководещите.

Хазартният необут, който се укрива в Дубай, твърди, че за три години е предал " непосредствено " към 60 млн. лв. на премиера Борисов и на финансовия министър Горанов. В петък министър-председателят отхвърли обвиняването. Отхвърли го и министърът на финансите, който в неделя прикани Божков: " в случай че той счита, че има доказателства, да ги дава и да се завършва с този панаир ".

Имотът, добит от пиарката на премиера, е записан в имотния указател с веществен интерес от 1 056 148 лева Продавачът е задгранично лице.

Сградата е двуетажна и е с 271 кв. м. застроена повърхност. Теренът, в който се намира къщата, е 1128 кв. м.

Семейството на Арнаудова разполага и с апартамент от 198 кв. м. в кв. " Манастирски ливади " в София, който също е закупен с заем от ДСК, само че през 2015 година Цената на парцела е 352 000 лева, а заемът е бил изплатен за 57 месеца. Ипотеката на жилището е вдигната.

Севдалина Арнаудова е шефка на държавната осведомителна работа, а брачният партньор й работи в държавната " Булгартрансгаз ".

" Всичко е съответно заявено. Информацията е обществена. Къщата е с ипотечен заем от Банка ДСК и в този ред на мисли към момента не е наша благосъстоятелност, а благосъстоятелност на банката. Сделките са правени единствено по банков път, на пазарни цени и всичко може да наблюдавате и персонално, тъй като съм го заявила ", споделя Арнаудова пред Медиапул.

В събота тя отговори на обвиняванията на Васил Божков също посредством Facebook. По думите й Божков е този, който е желал нещо от нея, а не противоположното. " Вие самичък се предлагахте ", сподели тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР