Шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи в

...
Шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи в
Коментари Харесай

ЕК отпуска 750 млрд. евро за измъкване от кризата

Шефката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи в сряда основаването на нов инструмент за възобновяване от коронавирусната рецесия, наименуван "ЕС от последващо потомство " в размер на 750 милиарда евро.

Тя съобщи пред пленарната сесия на Европейския парламент, че "ЕС от последващо потомство " дружно с главната 7-годишна бюджетна финансова рамка на Европейския съюз възлизат на 1,85 трлн. евро.

Фон дер Лайен добави, че "средствата в размер на 750 милиарда евро ще бъдат взети от Комисията под формата на заеми от пазарите, като 500 милиарда евро ще бъдат разпределени под формата на безплатни средства и 250 милиарда евро под формата на заеми ".

Тя също по този начин съобщи пред евродепутатите, че Европейският съюз е изправен пред избор, при който всяка страна би трябвало да реши дали ще върви сама или ще взе участие в взаимния отговор дружно с другите страни.

"Това е моментът на Европа ", сподели фон дер Лайен и добави, че "нашата подготвеност да действаме би трябвало да отговори на провокациите, пред които сме изправени всички ".

В тази връзка Урсула фон дер Лайен прикани членовете на Европейски Съюз, които гледат с принуда на проектите на Европейска комисия, да "оставят настрани предразсъдъците си " и да поддържат препоръчаният от Комисията фонд за възобновяване от ковид в размер на 750 милиарда евро.

"Утре цената на безучастие в тази рецесия ще бъде надалеч по-скъпа за нас. Важното е тук да сложим дружно основите на нашето бъдеще ", сподели тя пред европейските депутати.

"Нека оставим настрани старите предубеждения! ", прикани тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР