Шефката на Басейонва дирекция - Пловдив Цветелина Кънева е отведена

...
Шефката на Басейонва дирекция - Пловдив Цветелина Кънева е отведена
Коментари Харесай

Шефката на Басейнова дирекция-Пловдив откарана под конвой в Специализираната прокуратура в София

Шефката на Басейонва дирекция - Пловдив Цветелина Кънева е отведена тази заран от кола на Специализираната прокуратура в София за осъществяване там на процесуално-следствени дейности по новото по следствие на корупционни практики в дирекцията, стартирано от Спецпрокуратурата.



Това заяви през днешния ден юристът й Делчо Джубелиев в правосъдната зала на Окръжен съд - Пловдив, където преди минути бе отсрочено делото за премахване на Кънева
от длъжността шеф на Басейнова дирекция.   
Цветелина Кънева не се яви в правосъдната зала на областен съд Пловдив
Публикувахте от в Петък, 28 февруари 2020 година
Според юриста през вчерашния ден, в късния следобяд, Кънева е била освободена от пловдивския арест под парична гаранция от 5000 лева Тази заран обаче е била отведена още веднъж. Юристът добави, че няма информация какво се случва с клиентката му. 

Днес в Окръжния съд арбитър Веселина Семкова изчака няколко минути Кънева да пристигна в залата, само че откакто това не се случи отсрочи съвещанието за 17 март от 13.30 ч . и изиска от прокуратурата информация, къде се намира директорката на Басейнова дирекция, с цел да бъде призована. 

Пред публицисти прокурорът от Окръжна прокуратура Марин Пелтеков разгласи, че няма информация какъв брой души са задържани през днешния ден от Специализираната прокуратура и дали Цветелина Кънева е там и добави, че е способен единствено по делото, на което е наблюдаващ прокурор. 
 DarikNews
В съда се появи и синът на Цветелина Кънева Кънчо Фарид Абдо. Той изиска да каже няколко думи пред публицистите и разгласи: " Аз съм млад човек  и постоянно съм се чудел за какво моите другари желаят да избягат от Майка България. И в този момент видях! Просто Майка България е там при моята майка - натисната и унищожена. Излишно, преднамерено. "  
 
Публикувахте от в Петък, 28 февруари 2020 година
Припомняме, че против Цветелина Кънева бе повдигнато обвиняване от Пловдивската окръжна прокуратура за занемареност. А точно, че през интервала 17 декември до 24 февруари в Пловдив, като шеф на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “-Пловдив в качеството й на длъжностно лице, на което е предоставено да извършва със заплата непрекъснато управителна работа и работа, обвързвана с бранене и ръководство на непознато имущество в юридическо лице в областта на държавната власт, не е положила задоволително грижи за ръководенето, ръководството и стопанисването на повереното й имущество и за предоставената й работа и от това са последвали обилни вреди на стопанството, представляващи неплатената цена на 205 171,2 куб. метра добита вода от водовземно оборудване и 34 122 куб. метра отведени и пречистени води на обща стойност 46 735,76 лв.. 

Междувременно по новото следствие на Специализираната прокуратура в Пловдив бяха задържани общо седем души от Басейнова дирекция. Сред тях са някогашният началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда от 2008 година Ивайло Йотков , който сега е шеф отдел „ Мониторинг, процедури водни обекти, зони за отбрана на водите и разрешителни в дирекция „ Планове и разрешителни ” в Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион ” и още шест дами, най-вероятно служителки на дирекцията. 

По непотвърдена информация по същото следствие е задържан и общинският консултант от ВМРО-БНД Стефан Послийски. Нито съратниците му в партията, нито в Общинския съвет обаче, знаят за сходен арест. Не е ясно и за какво би бил задържан той, защото не е чиновник на Басейнова дирекция. 

Предстои в понеделник на брифинг в столицата да бъдат изнесени резултати от днешните претърсвания и изземвания в Басейнова дирекция. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР