Шефилд Юнайтед се доближи само на две точки от четвъртото

...
Шефилд Юнайтед се доближи само на две точки от четвъртото
Коментари Харесай

Обрат доближи Шефилд Юнайтед на две точки от четвъртото място

Шефилд Юнайтед се приближи единствено на две точки от четвъртото място, откакто победи с 2:1 Борнемут на " Брамал Лейн " в дуел от 26-ия кръг на Премиър лийг. Калъм Уилсън (13') изведе гостите напред, само че " остриетата " изравниха в добавеното време на първата част посредством Били Шарп (45'). В 84-тата минута Джон Лундстрам, който се появи като запаса, донесе обрата на домакините, за които това е десета победа в шампионата от началото на сезона.

Крис Уайлдър заложи на същия състав, който стартира и при успеха с 1:0 над Кристъл Палас. Това означаваше, че Били Шарп и Оливър Макбърни стартираха в предни позиции. Дейвид Маколдрик се възвърне от травмата си, само че остана на пейката за началото. Там беше и новото попълнение Панайотис Рецос. Андрю Сърман стартира вместо санкции Джеферсон Лерма в състава на Борнемут. Джошуа Кинг, който е възобновен, бе измежду запасите и се появи през втората част.

Гостите започнаха по-добре и след няколко положителни офанзиви разумно поведоха в резултата. В 13-ата минута Хари Уилсън засече центриране на Гослинг. Ударът бе блокиран от Игън, само че топката стигна до Калъм Уилсън, който я прати под напречната греда. Още в идната си офанзива " черешките " можеха да удвоят задатъка си, само че Билинг не съумя да откри вратата от десетина метра след доста положително центриране на Фрейзър.

В 16-ата минута най-накрая и домакините стигнаха до голова заплаха, само че удар на Били Шарп мина настрана от задачата. В 28-ата удар с глава на Джак О'Конъл префуча над напречната греда. " Остриетата " постановиха напън. Минута преди края на първата част удар на Норууд рикошира в Аке и по-късно като по знамение не влезе във вратата, излизайки в корнер. След него и Рамсдейл се намеси ослепително след изстрел с глава на Макбърни. В добавеното време Шефилд се добра до справедливо изравнително попадение. Рамсдейл се намеси неприятно при опита да боксира една топка, която стигна до Стивънс. Неговото центриране бе блокирано от Аке, само че по-късно кълбото стигна до Шарп, който откри междина към вратата, макар че на голлинията имаше четирима бранители на Борнемут.
Sheffield Utd climb above Tottenham into 5th - no newly-promoted club has finished in the top 5 of @premierleague since Ipswich Town in 2000-01#SHUBOU pic.twitter.com/FInw3WPzcI
— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) February 9, 2020

В самото начало на второто полувреме Рамсдейл избави удар на Шарп. В 72-рата минута Дийн Хендерсън обаче избави Шефилд, откакто с превъзходна интервенция мазета доста добър изстрел на Фрейзър.

В 77-ата минута Шефилд имаше изключителна опция да излезе напред, само че удар на Лис Мусе от няколко метра бе блокиран от Франсис. Седем минути по-късно " остриетата " стигнаха до цялостен поврат. Тъч сложи началото на офанзивата, Лис Мусе проби отляво, след което откри добре Лундстрам, който стреля в ъгъла за 2:1. Премиър лийг 26 кръг, неделя 9 февруари  Шефилд Юнайтед 2:1краен резулат  Борнемут
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР