Шефът за външната политика на ЕС Федерика Могерни заяви, че

...
Шефът за външната политика на ЕС Федерика Могерни заяви, че
Коментари Харесай

ЕС: Йерусалим трябва да бъде столица на Израел и Палестина

Шефът за външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерни съобщи, че реалистично решение за Йерусалим " би трябвало да пристигна посредством директни договаряния " , осведоми Анадолската организация.

Преди среща с палестинския водач Махмуд Абас Могерини разгласи пред кореспонденти, че Йерусалим би трябвало да бъде столица на Израел и Палестина.

 Абас зове Европейски Съюз да признае Палестина за страна
Абас зове Европейски Съюз да признае Палестина за страна

Ако европейците желаят да бъдат състезател...

Тя добави, че по време на срещата ще обсъдят по какъв начин Европейски Съюз може да поддържа възобновяване на мирния развой.

Запитана за променената роля на Съединени американски щати в израелско-палестинския кротичък развой, Могерини отговори, че поддържат контакт с американците в границите на Квартета за Близкия изток (САЩ, Русия, Организация на обединените нации и ЕС).

Знаете, че посланиците към Квартета се срещнаха през последните дни, аз намирам това за доста позитивен знак , добави тя.

Квартетът е основан през 2002 година да посредничи в мирния развой сред Израел и Палестина.

Могерини сподели още, че Европейски Съюз разисква способи за възобновяване на договарянията в интернационалната рамка със Съединени американски щати, Русия, Израел, Палестина и няколко арабски страни, в това число Йордания, Египет и Саудитска Арабия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР