Шефът на ВМА и на Националния оперативен щаб ген. Венцислав

...
Шефът на ВМА и на Националния оперативен щаб ген. Венцислав
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски обяви какво ще се случи у нас, ако 70% от населението се зарази с коронавирус

Шефът на ВМА и на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че новите случаи на ковид в страната нямат общо между тях. Заразените в Благоевград са семейство.

"Новите случаи в София нямат нищо общо по сред си. Заразените не са контактни лица. Някои от тях са чиновници в Пета градска болница ", призна той.

"В Сливен, Пловдив и Плевен случаите също нямат нищо общо между тях.По думите му все още епидемиолозите вършат изследване дали има върнали се от чужбина.

"Белгия и България са оповестили първите си случаи едновременно. Белгия доста късно разгласи ограниченията, чак предходната седмица Вижте каква е разликата й с нас. Знаете ние по кое време взехме ограниченията у нас:


"Червената крива е на Белгия, а синята нашата ", сподели той.

Мутафчийски съобщи, че 40 души все още са в болница, останалите инфектирани са под домашна карантина.

"Има четвърти излекуван. Поинтересувах се от случая от "Софиямед ". Той беше оповестен, без да е известен щаба. Случаят е доказан в лабораторията на ВМА. Има в действителност два негативни резултата, счита се за четвърти излекуван ", сподели той.

"Не можахме да записваме 5-и излекуван. Искахме да има изчистен от вируса, само че този човек не е ", призна шефът на ВМА.

"Госпожата, която искахме да изпишем, от 22 дни е във ВМА. Тя към този момент клинично е добре, желаеме да я изпишем, само че не можем, тъй като вирусът още е в организма й ", сподели генералът.

"Зачервени очи, подпухнали и течащ нос - това проф. Кантарджиев го повтаряше като "Отче наш " ", сподели шефът на ВМА, повтаряйки част от признаците на ковид.

"Беше направена прогноза, че в случай че вървим по този начин, до края на май към този момент ще сме в по-лека обстановка. Ние към момента доста гладко катерим, което е вследствие на рестриктивните ограничения, тъй като, в случай че се осъществен тези модели, които сътрудниците плануват - с заболели повече от 5 млн., от които 1 200 000 в тежко положение. От тях половината да са на вентилация - това е повече от половин милион ", сподели Мутафчийски и попита дали всички схващат смисъла на тези изключителни ограничения.

"Ние откриваме единствено 2-ма души от 11 инфектирани ", сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР