Шефът на Университетската болница Света Марина в Плевен проф. Григор

...
Шефът на Университетската болница Света Марина в Плевен проф. Григор
Коментари Харесай

Проф. Григор Горчев с високо френско държавно отличие

Шефът на Университетската болница " Света Марина " в Плевен проф. Григор Горчев беше награден с високо държавно френско отличие, което се дава за особени заслуги в науката и образованието. В студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия той сподели, че тази премия не е за него, а за екипа, с който работи, " тъй като въпреки всичко по този начин съм възпитаван и там по този начин са ме възпитавали - да се работи в екип. Медицината е екипна активност и самичък човек не може без сътрудниците. "

Относно обещаните 50 милиона лв. на експертите по здравни грижи, проф. Горчев беше безапелационен, че самите медицински сестри и акушерки заслужават несъмнено по-високо възнаграждение, както и лекарите.
проф. Григор Горчев, шеф на Университетска болница " Света Марина " - Плевен: " Нека да дадем на министър Ананиев малко време да се реформира системата, тъй като той стартира една промяна и би трябвало да я приключи. Моето мнение, че би трябвало да има малко самообладание, да започва тази промяна и чак тогава да я подлагаме на критика кое е по този начин или не. Има такова неодобрение освен измежду лекарите, само че изобщо и до колкото знам от Лекарския съюз, че не могат да се наливат пари в една нереформирана система. За 30 години в България не е направена нито една нова държавна болница по всички условия на международното опазване на здравето. Светът върви доста напред, болничното опазване на здравето е доста друго, доста стартово и най-много доста атрактивно. Няма нищо, което да спре медицината да се развива и ние би трябвало да бъдем в крайник с тази рационализация на опазването на здравето. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР