Шефът на унгарския театър предложи да напусне поста си, след

...
Шефът на унгарския театър предложи да напусне поста си, след
Коментари Харесай

Шефът на унгарския театър предлага да напусне след инцидента с Ромео и Жулиета

Шефът на унгарския спектакъл предложи да напусне поста си, откакто рухване от балкон рани двама артисти в постановката му Ромео и Жулиета.

Júlia Szász изигра Жулиета, а Ото Лайош Хорват извърши ролята на нейния татко Капулет по време на случая в петък.

Двойката са в тежко, само че устойчиво положение в болница.

Директорът на Националния спектакъл Атила Виднянски предложи да напусне в понеделник, само че това беше отхвърлено от министъра на културата на Унгария Янош Чак.

Парамедици лекуваха двойката, откакто паднаха зад сцената от издигната платформа по време на второто деяние на представлението в Будапеща.

По-късно и двамата претърпяха интервенция.

Беше стартирано следствие и господин Csák сподели, че ще изчака резултатите от него, преди да предприеме по-нататъшни дейности. Не е ясно по кое време може да завърши.

Г-н Vidnyánszky извършва ролята си на шеф на Националния спектакъл в продължение на 10 години и е непосредствен съдружник на премиера Виктор Орбан.

Назначаването му трябваше да завърши през 2023 година, само че беше удължено с още пет години до 2028 година по-рано тази година.

Г-н Csák и господин Vidnyánszky посетиха болничното заведение в Будапеща, където се лекуват актьорите, и се срещнаха с лекари.

В обява в Instagram господин Csák сподели, че положението на двамата артисти се усъвършенства и им пожела бързо възобновяване.

Szász трябваше да се появи в National Театрални представления на Йоан Доблестния и Войцек по-късно този месец.

Тя взе участие и в редица високопоставени маджарски кино продукции.

Хорват печели триумф при започване на 2000-те като артист и е прочут с присъединяване си в маджарски филми и телевизионни излъчвания.

Трагедията на Уилям Шекспир от 1594 година Ромео и Жулиета споделя историята на двама италиански младежи от враждуващи фамилии, които се влюбват.

Двойката споделя съкровен миг на балкон и възнамерява скришен брак.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР