Шефът на украинското разузнаване спешно дойде в България. Причината е

...
Шефът на украинското разузнаване спешно дойде в България. Причината е
Коментари Харесай

Шефът на украинското разузнаване на пожар у нас. Срещна се с Тагарев и директора на ,,Военно разузнаване“

Шефът на украинското разузнаване незабавно пристигна в България. Причината е уеб сайтът „ Миротворец “ и черните описи с български политици, оповестени в него.
Началникът на Главно ръководство „ Разузнаване “ на Министерство на защитата на Украйна генерал-майор Кирило Буданов и водена от него делегация бяха на публично посещаване в България. От българска страна беше подложен и обяснен въпросът със уеб страницата „ Миротворец “, оповестиха от Служба „ Военно разузнаване “.
Проведени бяха срещи с министъра на защитата Тодор Тагарев и с шефа на Служба „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев.
В хода на диалозите бяха дискутирани положението на районната и интернационалната сигурност, вероятностите за развиване на ситуацията и други тематики от съвместен интерес.
Двете страни дадоха висока оценка на извършените срещи. Допълнително беше подчертана продуктивността на диалозите и изразено удовлетворение от равнището на двустранното съдействие, съобщи БГНЕС.
Сайтът „ Миротворец “ се поддържа от неправителствена организация и е основан през 2014 година от украинския политик и деятел Виктор Тука. Той нашумя у нас, откакто в него попаднаха няколко българи, измежду които зам.-шефът на Народното събрание Кристиан Вигенин, евродепутатката Елена Йончева, проверяващата журналистка Диляна Гайтанджиева. Сайтът твърди, че проверява „ признаци на закононарушения против националната сигурност на Украйна, мира, сигурността на човечеството и интернационалния закон и ред ”.
Списъкът „ Чистилище “, в който попаднаха българите, става известно, приема читателски сигнали. За да попадне човек в него, би трябвало да дава отговор на един от 10-те признака, изброени от създателите:
– Сепаратисти
– Автори и разпространители на антиукраинска агитация
– Хора, които оказват помощ на окупатори
– Членове на терористични организации, които непряко вземат участие във военни и терористични дейности
– Бойци в противозаконни военни формирования и терористи
– Чужди наемници
– Предатели на Украйна (служители на правоприлагащите органи на Украйна и държавни чиновници, минали на страната на агресора и терористите)
– Военни нарушители (военнослужещи на Руската федерация, воюващи против Украйна на нейна територия)
– Руски окупатори (военнослужещи на Руската федерация, намиращи се в окупираните територии на Украйна, само че не участващи във военни действия)
– Нарушители на държавната граница на Русия
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР