Шефът на украинската Нафтогаз Андрей Кобелев поиска САЩ да накажат

...
Шефът на украинската Нафтогаз Андрей Кобелев поиска САЩ да накажат
Коментари Харесай

Украинската „Нафтогаз” поиска САЩ да санкционират участниците в Nord Stream 2

Шефът на украинската „ Нафтогаз ” Андрей Кобелев изиска Съединени американски щати да „ санкционират ” фирмите, които възнамеряват да вземат участие в плана „ Северен поток – 2 ” ”, заяви The Wall Street Journal. „ Ние бихме посъветвали Съединени американски щати колкото се може по-скоро да разшири глобите във връзка с всички компании, евентуално въвлечени в този проект” – декларирал Кобелев.

Според него, тръбопроводът е преференциален за Русия, само че основава опасности за Украйна и заплашва европейското единение. „ Всяка самостоятелна оценка демонстрира, че този водопровод опонира на ползите на Съединени американски щати. Той пречи и на правилото на взаимност в Европа” – споделил Кобелев.

Републиканското болшинство в Палатата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати забави гласуването по глобите срещу Русия, които Сенатът утвърди. В обособена точка в документа е маркирано желанието на Съединени американски щати „ да противодействат на строителството на газопровода „ Северен поток – 2”.

Новите наказания провокираха неодобрение в Европейски Съюз. Австрийският канцлер и външният министър на Германия видяха в законопроекта опасност за енергийното обезпечаване на Европа.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР