Шефът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) Яри-Мати Латвала

...
Шефът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) Яри-Мати Латвала
Коментари Харесай

Латвала: Целта ни е победа в Хърватия

Шефът на Тойота в Световния рали шампионат (WRC) Яри-Мати Латвала беше безапелационен като дефинира задачите на отбора в рали „ Хърватия ”, 4-и кръг за сезона – победа, и то без никакви други ангажименти. За Тойота в Хърватия ще карат водачът в класирането Себастиен Ожие, международният първенец Кале Рованпера и Елфин Еванс. Ожие и Рованпера завоюваха надпреварата през 2021 и 2022 година.

„ Рали „ Хърватия ” може да е доста мъчно съревнование. Миналата година изискванията бяха доста сложни и даже на сухия път имаше доста секта, извадена по завоите – изясни Латвала. – Това съревнование е сполучливо за нас, тъй че задачата ни е успеха. Ожие ще започва първи по стадиите като водач в класирането, което за асфалтовите ралита е добра позиция. Миналата година Кале в Хърватия направи едно от мощните си ралита в кариерата и завоюва успеха, а Елфин също е доста добър, когато изискванията са доста сложни и има непрекъсната промяна на равнищата на сцепление. ”

Латвала разгласи и една забавна вест, обвързвана със завръщането на колоса Microsoft като спонсор на Тойота в WRC, като логото на компанията ще се появи на борда на колите на отбора в Хърватия.
 Рованпера тества новата кола на Тойота Рованпера тества новата кола на Тойота
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР