Шефът на Toyota в Световния рали шампионат (WRC) Томи Макинен

...
Шефът на Toyota в Световния рали шампионат (WRC) Томи Макинен
Коментари Харесай

Крис Мийк е в радара на Toyota за сезон 2018 във WRC

Шефът на Toyota в Световния рали шампионат (WRC) Томи Макинен разяснява вероятността уволненият по средата на сезона от Citroen Крис Мийк да попадне в редиците на корейския отбор в шампионата следващата година. Макинен към този момент е провел няколко диалога с Мийк, който за последно кара във WRC през май месец на рали Португалия.
Citroen believes the design of its C3 #WRC car saved Kris Meeke and co-driver Paul Nagle in their huge Rally Portugal crash:https://t.co/MggCK3LrIq
— Autosport (@autosport) May 21, 2018
Нов водач в Toyota съвсем сигурно ще бъде необходим следващата година, защото сегашният им Есапека Лапи е пред завършването на договорка със Citroen.

" Говорил съм с Мийк. Той е една опция за нас. Предстои ми диалог и с Toyota в Япония, където ще обсъдим и други варианти ", показа Макинен. " Със сигурност Крис е доста бърз водач, от време на време – прекомерно бърз ".

Toyota към този момент удължиха контракта на топ водача От Танак, който се трансформира в кандидат за купата този сезон след три поредни победи в последните два месеца. В момента се детайлизират и изискванията на Яри-Мати Латвала, който евентуално също ще продължи работата си в отбора.

Единственото терзание за Макинен във връзка с привличането на Мийк е обвързвано с връзките сред Мийк и Танак като възможни съотборници. " Знам, че Крис е водач, който желае да побеждава доста. Въпросът е, че ние към този момент имаме подобен водач. Каква композиция би се получила сред тях тогава ", добави Макинен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР