Шефът на Топлофикация София инж. Кремен Георгиев подаде оставка. Оттеглянето

...
Шефът на Топлофикация София инж. Кремен Георгиев подаде оставка. Оттеглянето
Коментари Харесай

С нов шеф осъмна Топлофикация София

Шефът на Топлофикация София инж. Кремен Георгиев подаде оставка. Оттеглянето му е обсъждано авансово с Надзорния съвет на сдружението.
Оставката на Георгиев е призната единомислещо. Надзорният съвет е утвърдил на поста Александър Александров, магистър по „ Топлоенергетика “ от Техническия университет в София, с няколко специализации в Германия и повече от 20-годишен опит във водещи български и интернационалните компании.

Ръководството на общинското сдружение изненадващо бе заменено и при започване на февруари, като Кремен Георгиев смени тогавашния началник Сашо Чакалски. Георгиев бе считан за непосредствен до предприемача Христо Ковачки.

През лятото стана ясно, че най-голямата общински компания в столицата, Топлофикация София, е завършила със загуба от 21 млн. лв. 2018 година вместо планувания негативен резултат от 14 млн. лв..

Общо задълженията на столичната топлофикация са за над 800 млн. лв., разгласи през юли Столичният общински съвет. Тогава бе взето решение да се търси интернационален съветник, който да извърши оценка на положението на сдружението.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР