Шефът на Tesla Илън Мъск призова за по-голям добив на

...
Шефът на Tesla Илън Мъск призова за по-голям добив на
Коментари Харесай

Парадокс: Мъск призова за по-голям добив на петрол и газ

Шефът на Tesla Илън Мъск прикани за по-голям рандеман на петрол и газ. Той прикани Европа да се обърне към нуклеарната сила за своите енергийни потребности. Това съобщи индивидът, който се посветил на основаване на зелени екологични технологии посредством известие в обществената мрежа Twitter. Призивът пристигна на фона на покачването на цените на бензина в Съединени американски щати.

" Мразя да споделям сходни неща, само че би трябвало неотложно да увеличим добива на нефт и газ ",написа той в обществената мрежа. " Извънредните обстановки постановат предприемане на изключителни ограничения ", обоснови се шефът на Tesla.

Той означи също че това може да навреди на продажбите на електрически автомобили, в това число и Tesla.

Русия е измежду най-големите производители на недопечен нефт и природен газ в света, осигурявайки 10% от доставките в международен мащаб и почти 40% за Европейския съюз. Войната обтегна връзките сред Русия и доста страни, в това число тези, които разчитат на енергийни доставки.

" Очевидно е, че Европа би трябвало да рестартира атомни електроцентрали и да усили мощността на съществуващите ", написа той.

На този декор доста страни към този момент са се отказали нуклеарната сила след повреди, след гърмежа в Чернобил в Украйна през 1986 година и злополуката във Фукушима в Япония през 2011 година

Германия да вземем за пример е измежду европейските страни, които се отхвърлят от нуклеарната сила. През 2011 година тогавашният канцлер Ангела Меркел разгласи, че се започва енергиен преход и последователно ще се отстрани нуклеарната сила и въглищата за сметка на възобновимите източници. Германия затвори три атомни централи в края на 2021 година, оставяйки три дейни централи на територията си.

Междувременно Германия е станала още по-зависима от Русия за доставките на природен газ и въглища, отбелязва Bloomberg. Въпреки това страната спря утвърждението на " Северен поток 2 ".

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли препоръчаното от Съединени американски щати ембарго върху вноса на съветски нефт и газ, предпочитайки да се концентрира върху " резистентен " напън върху Москва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР