Шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск влезе в тройката

...
Шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск влезе в тройката
Коментари Харесай

Мъск стана трети по богатство в света

Шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск влезе в тройката на най-богатите хора на планетата, оповестява Bloomberg. От второто място, което сега заема Бил Гейтс, го разделят " едвам " $8 милиарда (€6.8 млрд.).

В сряда положението на Мъск се е нараснало с $10.2 милиарда (€8.6 млрд.), откакто акциите на Tesla нарастнаха с 10%. Ден преди този момент - във вторник - пък благосъстоянието му е набъбнало с други $7.6 милиарда (€6.4 млрд.) поради включването на Tesla в показателя S&P 500, в който влизат 505-те компании с най-голяма капитализация.

Със заработените през тази седмица пари благосъстоянието на Илон Мъск към този момент възлиза на $120 милиарда (€101.4 млрд.), което му обезпечава трета позиция в милиардерския рейтинг на Bloomberg.

Роденият в Южна Африка Мъск обаче към момента е надалеч от водача в класацията Джеф Безос, чието положение се прави оценка на $183 милиарда (€154.6 млрд.). Ръстът в благосъстоянието на Мъск се дължи най-много на Tesla, чиято капитализация доближи $190 милиарда през юли и трансформира производителя на електрически автомобили в най-скъпата автомобилна компания в света. В момента акциите ѝ се правят оценка на $461 милиарда (€389.3 млрд.).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР